Koorleider uit Tienen richt virtueel koor op: Koor Kontra Korona

Door de coronamaatregelen kunnen repetities van koren niet doorgaan. En daarom richt de Tiense koorleider Koen Vits een virtueel koor op. Iedereen die graag zingt, mag hem een geluidsopname bezorgen en met al die geluidsfragmenten maakt Koen dan één lied, alsof het gezongen wordt door een koor.

Al meer dan 2000 mensen hebben koorleider Koen Vits een geluidsfragment gestuurd. Mensen die graag zingen, maken een filmpje of een geluidsopname terwijl ze zingen. "Ik geef les aan de academie in Tienen en ze hadden me gevraagd om voor de kinderen van ons koor creatieve opdrachten te bedenken. En toen kwam het idee om iedereen die thuis zit, apart iets te laten inzingen op de computer. Niet alleen de mensen van de academie, maar iedereen die van zingen houdt, en dus heb ik via Facebook die oproep gedaan."

Zingen op koormuziek

De mensen kunnen wel niet om het even wat zingen, iedereen moet dezelfde muziek gebruiken. "Ik heb een stuk koormuziek gekozen waarvan de partituur op een website staat. En daar staat ook een filmpje waarin je mij ziet dirigeren, en zo kunnen de mensen dan inzingen." Ook voor Koen is het spannend. "Ik heb nog nooit een montage gemaakt van zoveel geluidsfragmenten. Ik ga midden deze week beginnen te monteren en dan zie je het resultaat op You Tube en op onze Facebookpagina."

Meest gelezen