Belga Image

Tiense suikerfabriek maakt desinfecterende handgel

De Tienser suikerfabriek is gestart met de productie van desinfecterende gel. Basisgrondstoffen van die gel en suiker zijn namelijk dezelfde. Momenteel is er al 2000 liter gebotteld voor eigen medewerkers maar ook voor ziekenhuizen en rusthuizen in de buurt. 

Na de ginstokerijen is nu ook de Tiense Suikerraffinaderij begonnen met het maken van desinfecterende gel. Die is net als mondmaskers broodnodig. En omdat de basisgrondstof van die handgel en suiker dezelfde is, kwam de fabriek met het idee. Directeur Jan Ingels: "Suiker en handgel vertrekken uit dezelfde grondstof. Wij produceren ethanol die ook gebruikt wordt voor de handgel. Dat komt uit suikerbieten en tarwe. Daarmee is de link gelegd." 

2000 liter

Omdat de suikerproductie op volle toeren draait, hebben ook de medewerkers van de Tiense suikerfabriek veel desinfecterende handgel nodig. "We zagen dat er een grote nood was bij onze eigen mensen die momenteel hard werken om aan de vraag van de suiker te voldoen. Zij zullen de handgel dus kunnen gebruiken, maar daarnaast ook ziekenhuizen en rusthuizen in de buurt." Vandaag start de productie van alvast 2000 liter. 

Meest gelezen