Vrijwilliger uit Aalst zoekt carnavalisten om ziekenhuisschorten te stikken: “Ze maken elk jaar honderden kostuums, ze zijn de perfecte hulp!”

Tine Van Houdenhove uit Aalst is vrijwilliger in het OLV Ziekenhuis en wil er het dreigende tekort aan ziekenhuisschorten opvangen door er herbruikbare te stikken mét de hulp van carnavalisten.  Ze is ook nog op zoek naar licht katoen om de schorten te maken. 

Tine Van Houdenhove helpt sinds haar pensioen als vrijwilliger in het OLV Ziekenhuis in Aalst.  Haar broer werkt er ook op de afdeling intensieve zorgen en liet al een paar keer vallen dat er een tekort dreigt aan schorten op de corona-afdeling.  Van Houdenhove kwam met het idee om zelf schorten te maken en zoekt daar nog materiaal én hulp voor: “Ik ben dringend op zoek naar katoenen lappen stof waarmee ik herbruikbare ziekenhuisschorten kan maken”, legt Van Houdenhove uit.  Ze roept nu iedereen op om op zoek te gaan naar stof en die in te leveren. 

Katoen is perfect voor hergebruik: je kan het heet wassen en desinfecteren

Tine Van Houdenhove, vrijwilliger in het OLV Ziekenhuis in Aalst

Carnavalisten “to the rescue”

Van Houdenhove zoekt niet alleen materiaal maar ook helpende handen in Aalst. “Ik kan alle hulp gebruiken maar ik richt mijn oproep toch vooral aan carnavalisten. Sommige groepen maken elk jaar wel honderden kostuums. Elke groep heeft wel leden die erg goed met een naaimachine overweg kunnen. Zulke ervaren stikkers zoek ik!”. 

Als je een carnavalskostuum kan stikken, is een ziekenhuisschort een makkie

Tine Van Houdenhove, vrijwilliger in het OLV Ziekenhuis in Aalst

Van Houdenhove rekent op de solidariteit van de Aalstenaar en ook van particulieren en bedrijven die nog stof liggen hebben. Wie kan en wil helpen kan contact opnemen met Radio 2 via het e-mailadres oostvlaanderen@radio2.be.  

Meest gelezen