ABS

West-Vlaamse landbouwers zoeken helpende handen

West-Vlaamse landbouwers komen handen te kort op hun velden. Door de coronacrisis zijn er te weinig seizoensarbeiders. Daarom lanceert het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) een hulplijn. Zo kunnen landbouwers in contact komen met mensen die tijd en zin hebben om te helpen op de velden.

Heel wat mensen zijn door de coronacrisis tijdelijk werkloos. Zij zouden bijvoorbeeld kunnen bijverdienen met het plukken van fruit of het planten van gewassen. "Helpende handen zijn meer dan welkom", zegt landbouwer Davy Vanneste uit Staden. "We zijn volop prei aan het oogsten. Hier en daar leggen we ook al wat velden klaar om aardappelen, bloemkolen en spinazie te planten."

Zin om te helpen?

Wil je Davy of een andere landbouwer helpen? Dan kan je terecht op het e-mailadres: helpendehanden@absvzw.be

Meest gelezen