2020 Massimo Cavallari

78-jarige Wilhelmina uit Kapellen gebruikt voor het eerst WhatsApp: “Alsof mijn kleinkinderen bij mij staan"

Contact is heel belangrijk in deze coronatijden, vooral voor oudere mensen die vaak eenzaam zijn nu. Dat vindt ook Wilhelmina de Valck (78) uit Kapellen. Zij gebruikt voor het eerst WhatsApp om haar familie te zien. “Het is fantastisch, er gaat een nieuwe wereld voor mij open.”

Voor de coronacrisis had Wilhelmina nog niet van het communicatiemiddel WhatsApp gehoord. Nu houdt ze contact met haar familie en vriendinnen via de videochat-app op haar telefoon. “Mijn kinderen zijn ermee begonnen. Normaal bellen ze mij, maar nu probeer ik het ook andersom. Ik heb zelfs mijn vriendinnen en mijn zus in Nederland al gebeld. Ongelofelijk, ik wist niet dat er zoiets bestaat.”

“Het is geweldig om mijn kleinkinderen terug te zien. Het lijkt dat ze in mijn woonkamer staan. Gisterenavond hebben we zelfs een aperitief gedronken samen. Zo kan je toch nog klinken”, vertelt ze enthousiast.

We hebben zelfs samen met de familie een aperitief gedronken. Geweldig was dat!  

- Wilhelmina de Valck

“Ik denk niet dat ik er eerder mee was begonnen, als ik het had geweten. Normaal heb ik veel andere dingen te doen. De hele dag een telefoon in je handen hebben, vind ik maar niks. Nu is het een fantastisch alternatief. Ik probeer anderen het ook aan te leren.”

Meest gelezen