Brand in synagoge en op de Meir in Antwerpen snel onder controle

Het heeft gebrand in een synagoge aan het Antwerpse stadspark. De synagoge werd op dat moment gerenoveerd. Eén man die te veel rook inademde werd overgebracht naar het ziekenhuis. Er brak ook brand uit in een gebouw op de Meir in Antwerpen. Een airco vatte er vuur. Het zorgde voor heel wat rook, maar de schade bleef beperkt. 

De brand in de synagoge onstond op de benedenverdieping van het pand in de Jacob Jacobsstraat, vlakbij het Antwerpse stadspark. Er waren op dat moment renovatiewerken aan de gang. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen door de ramen. Het vuur was snel onder controle. Eén persoon werd bevangen door de rook en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoeveel schade het vuur in het gebouw heeft aangericht, is nog niet duidelijk. 

Brand op de Meir

Ook op de Antwerpse Meir heeft het dinsdag gebrand. Daar vatte een airco vuur op het dak van een gebouw. Dat zorgde voor heel wat rook, maar de schade bleef er beperkt tot de airco zelf. Niemand geraakte gewond. 

Meest gelezen