IPA/ABACA

Coronapatiënt uit Merelbeke mag naar huis: “Elke dag in het ziekenhuis leek wel een week”

“Ik moet nog altijd heel voorzichtig zijn en thuis in een strikte quarantaine blijven”, vertelt een coronapatiënt uit Merelbeke die pas het UZ Gent heeft mogen verlaten. “Maar, ik ben aan de beterhand, eindelijk!”

Guy Speltdooren uit Merelbeke raakte besmet op skivakantie. Hij en zijn 11 reisgenoten liepen het coronavirus op. “Iedereen reageerde er erg verschillend op”, vertelt Speltdooren. “Sommigen voelden er niets van, een andere persoon ligt nog altijd in het ziekenhuis.” Ook Speltdooren moest opgenomen en verzorgd worden.  Zijn longen werkten niet meer naar behoren. 

Ziekenhuis

“Ik had geen koorts, maar mijn bloedwaarden waren erg slecht”, vertelt Speltdooren. “Mijn bloed nam minder goed zuurstof op. Ik begon daardoor meer te ademen, om dat te compenseren. Het zat fout.” Speltdooren heeft een tijd in het ziekenhuis gelegen maar mag nu eindelijk opnieuw naar huis: “Het heeft lang genoeg geduurd. Elke dag leek wel een week. Ik ben blij dat de zon nu schijnt. Dat zal hopelijk helpen om snel weer de oude te worden.”

Valse hoop

“Corona is een heel vies beestje. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Je worstelt elke dag met het feit dat corona een verhaal is van "ups" en "downs". Op sommige momenten voel je je een stuk beter en lijkt het of je elk moment weer naar huis kan gaan. Dan krijg je hoop. Maar amper een uur later slaat het weer toe en voel je je zo slecht. De emotionele schade is enorm. Mentaal krijg je vele klappen door het virus.”

Meest gelezen