Diest annuleert alle stadsevenementen tot half mei

In Diest heeft burgemeester Christophe De Graef alle evenementen geannuleerd tot en met 15 mei. Hij wil hiermee anticiperen op de verwachting dat het coronavirus nog een tijdje ons dagelijks leven zal beïnvloeden.

Het gaat om evenementen die door de stad Diest zijn georganiseerd of in gebouwen van de stad plaatsvinden.  "Ook de Begijnhoffeesten zijn voorlopig opgeschort", zegt burgemeester De Graef. "Die zouden plaatsvinden op zondag 12 mei en vormen de start van het toeristisch seizoen, maar we gaan op zoek naar een latere datum voor deze feesten."

"Met de uitbreiding van deze termijn tot 15 mei, wilden we duidelijkheid scheppen voor de inwoners van Diest en de organisatoren van evenementen", voegt burgemeester De Graef eraan toe.  "Tot half mei vinden we het onverantwoord om een grote groep mensen samen te brengen. Wat de verdere toekomst betreft, is het wachten op een ministerieel besluit, aldus nog burgemeester De Graef.

Meest gelezen