Fedasil niet te spreken over lockdown asielcentrum Koksijde

Fedasil betreurt de beslissing van de burgemeester van Koksijde om het asielcentrum volledig van de buitenwereld af te sluiten. De burgemeester besliste dat gisteren, maar Fedasil was officieel niet op de hoogte. "We vinden het echt jammer", zegt Mieke Candaele van Fedasil.

In Koksijde is het asielcentrum nu ook officieel in lockdown. Burgemeester Marc Vanden Bussche had dat gisterenavond al beslist, maar Fedasil, dat de opvang van de asielzoekers regelt, was niet op de hoogte van die beslissing.

Vanmorgen rond 10.00 uur kreeg Mieke Candaele van Fedasil dan de nodige uitleg van de burgemeester. Zij betreurt de beslissing van hem. "We gaan de beslissing uitvoeren, maar vinden het echt jammer", zegt Candaele. "Er is nog geen enkele besmetting in het opvangcentrum van Koksijde. Daarom vind ik de beslissing verregaand. Er is ook geen enkele reden om aan te nemen dat asielzoekers een hoger risico hebben ten opzichte van andere inwoners. Waarom wordt er dan wel een onderscheid gemaakt tussen asielzoekers en de andere inwoners, wat betreft de coronamaatregelen?"

Meest gelezen