Videospeler inladen...

Franse loper traint voor marathon op zijn balkon: "Af en toe keken de buren even raar op"

Toen Elisha Nochomovitz zijn trainingen moest onderbreken vanwege de maatregelen van de Franse overheid om de coronacrisis te bezweren, vatte hij in eerste instantie het plan op om rondjes rond het flatgebouw te gaan lopen. Naderhand beperkte hij zich tot zijn balkon, een grote mentale en fysieke uitdaging, zo bleek achteraf. 

Met zijn conditie was Elisha Nochomovitz naar eigen zeggen goed op schema voor de voorjaarsmarathons in de buurt van zijn woonplaats, rond de Franse stad Toulouse. Toen werd Frankrijk overmand door het nieuwe coronavirus, en nam de regering drastische maatregelen waardoor iedereen binnen moest blijven. Omdat hij geen professioneel sporter is, mocht ook hij zijn woonplaats niet verlaten.

Waarop Nochomovitz besloot zich op een bijzondere manier op de proef te stellen. "Daarmee wilde ik hulde brengen aan alle verzorgend en medisch personeel. En tegelijk een tegengewicht vormen voor de vele negatieve reacties toen de strenge maatregelen bekend werden."

Nochomovitz liep de 42,2 kilometer in 6 uur 48 minuten en 36 seconden. Zijn vriendin filmde fragmenten van zijn prestatie en postte die op sociale media. Bekijk hier een korte montage.

Videospeler inladen...

Meest gelezen