Nicolas Maeterlinck

Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA) getuigt op Radio 2 over corona: "Pijnlijke hoestbuien waar je niet uitraakt"

De Antwerpse schepen Fons Duchateau (N-VA) herstelt thuis van het coronavirus na een ziekenhuisopname. "Ik geef toe dat ik in paniek was toen ik in het ziekenhuis belandde. Niets dan lof voor ons zorgpersoneel", vertelt hij op Radio 2 Antwerpen. 

"Het ergste is achter de rug", vertelt Duchateau via de telefoon vanuit zijn slaapkamer. Daar zit hij opnieuw in quarantaine na zijn ontslag uit het ziekenhuis. "Ik zit afgesloten van mijn huisgenoten. Dat zal nog twee weken zo blijven. Ik heb geen koorts meer, maar wel nog heel pittige hoestbuien", zegt hij in "Start je dag" op Radio Antwerpen.

Ik kan mensen niet genoeg waarschuwen: hou voldoende afstand van elkaar! Corona is geen lachertje

Fons Duchateau

De besmetting met het coronavirus had zware gevolgen voor de gezondheid van de Antwerpse schepen. "Zoiets had ik nog nooit meegemaak. Ik had hoestbuien waar je bijna niet uitraakt. Daarna duurde het minuten om terug op adem te komen, zelfs nu nog. Toen ik naar het ziekenhuis ging, waren de hoestbuien zelfs zo erg dat ik in ademnood raakte", zegt Duchateau. Tijdens zijn ziekenhuisverblijf kreeg hij zuurstofondersteuning.  

(lees verder onder de Facebookpost)

Pluim voor ziekenhuispersoneel

De Antwerpse schepen heeft niets dan lof voor het ziekenhuis waar hij was opgenomen. "De manier waarop ze je daar opvangen is zeer professioneel en empathisch. Mensen zijn in paniek, je weet niet wat er op je afkomt, maar de zorgverleners gaan daar heel goed mee om."

Duchateau moet nu nog twee weken thuis in quarantaine blijven. "Gelukkig lig ik beneden in onze slaapkamer, aan de tuin. Daar is een raam naar de tuin toe. Op die manier kan ik mijn gezin toch nog zien", besluit hij. 

Meest gelezen