Barbara Clarysse

Gezin uit Kessel naait 50 mondmaskers per dag: "Mijn kinderen heb ik mee aan het werk gezet"

De nood aan mondmaskers voor het personeel in de zorgsector is nog steeds groot. Veel mensen naaien daarom mondmaskers in ziekenhuizen of thuis. Ook Barbara Clarysse uit Kessel maakt met met haar gezin 50 mondmaskers per dag. “Ik heb thuis al het materiaal om maskers te naaien, waarom niet dan.”

In Kessel naait Barbara samen met haar gezin mondmaskers voor de hulpverleners. “Ik zag op Facebook een berichtje van de echtgenote van een spoedarts in Lier. Zij knipt stof om mondmaskers te maken en zocht iemand om die stoffen aan elkaar te naaien. Nu mijn kledingwinkel gesloten is, ben ik meteen begonnen. Mijn kinderen heb ik mee aan het werk gezet”, zegt Barbara Clarysse.

Patroon UZA

“In het begin ging het heel traag. Nu werk ik met een patroon van het UZA, zodat de maskers voldoen aan alle medische eisen. De stoffen worden eerst gewassen op 90 graden en opgestreken. Als de maskers klaar zijn, worden ze gesteriliseerd in een stoomoven en opnieuw gewassen. Ook ontsmetten we onze handen voortdurend.”

Kinderen zetten zich mee in

Samen met haar twee kinderen werkt Barbara drie uur per dag aan de maskers. Iedereen op een verdiep en met een eigen taak: “Ik moet naaien en strijken. Meestal wissel ik af met mijn zus. Ik had nog nooit genaaid, maar het gaat al vlot. We hebben er voorlopig 100 gemaakt. Elke dag komen er 50 maskers bij”, vertelt zoon Bas (9) trots.

Meest gelezen