Thomas Briels van Red Lions over uitgestelde Olympische Spelen: “Het is jammer maar gezondheid blijft belangrijker dan sport”

De Red Lions, het nationale hockeyteam, begrijpt de beslissing dat de Olympische Spelen van dit jaar in Tokio zijn uitgesteld. Dat komt door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. “Zo’n beslissing hadden we wel verwacht”, zegt hockeyspeler Thomas Briels bij Radio 2 Antwerpen. “Het blijft jammer want we waren heel goed bezig en iedereen was fit.” 

Veel atleten zitten met gemengde gevoelens nu de Olympische Spelen een jaar worden uitgesteld. “Zo’n beslissing hadden we wel verwacht”, vertelt Thomas Briels, aanvoerder van het nationale hockeyteam, de Red Lions. “Het is jammer maar gezondheid blijft belangrijker dan sport.”

De verwachtingen van de Red Lions lagen hoog, omdat ze Europees én wereldkampioen werden. “Het volgende op ons programma waren de Olympische Spelen. We waren heel goed bezig en iedereen was fit”, zegt Briels.

Normaal neemt iedereen van ons team deel aan de volgende Spelen, maar dat vraagt heel wat opoffering

Thomas Briels, aanvoerder van het hockeyteam, Red Lions

Zwemmer Pieter Timmers liet al weten dat hij niet deelneemt aan de Olympische Spelen, nu ze uitgesteld zijn naar 2021. Bij de Red Lions blijft voorlopig het hele team nog spelen. “Ik denk dat we het eerst even moeten laten bezinken”, vertelt Briels. “De voorbereidingen vragen heel wat opofferingen en sommige jongens hebben ook een gezin. Zo’n beslissing moet besproken worden met het thuisfront natuurlijk.”

Thuis trainen

De Red Lions trainen door de maatregelen nu individueel verder. “Iedereen heeft een loopprogramma en we kregen wat fitnesspullen van de Hockeybond”, vertelt Briels. “Meestal lopen we anderhalf uur per dag en doen we een fitnessessie van een uur."

"Hopelijk kunnen we goed gebruik maken van het komende jaar om extra te trainen. Dan zijn we tegen de Spelen van 2021 helemaal klaar", voegt Briels nog toe.  

Meest gelezen