Spray Stream

Kortrijks ontsmettingsbedrijf helpt Spanje 

Het Kortrijkse bedrijf Savic Engineering helpt Spanje om het coronavirus te bestrijden. Savic Engineering maakt ontsmettingsmachines en er zijn nu 6 toestellen geleverd aan het Spaanse leger om grote ruimtes te desinfecteren.

"De machines worden normaal gezien in de bouw gebruikt tegen het stof, maar zijn nu omgevormd tot sproeimachines die een ontsmettingsproduct vernevelen", zegt directeur Mirko Savic: "Het gaat voornamelijk over grote hallen die nu dienst doen als reservehospitalen.  Ik zie beelden binnenlopen van gebouwen die ze van buiten ontsmetten, ook bushokjes worden ontsmet door onze mobiele systemen. Die worden op vrachtwagens gezet en het leger ontsmet alles." 

Ondertussen lopen er al verschillende bestellingen binnen uit het buitenland.

Meest gelezen