Van "My corona" tot "We didn't spread the virus": ontdek hier de "corona-hitparade"

Verplicht thuisblijven scherpt de creativiteit aan. Elke dag duiken er wel nieuwe liedjes over het coronavirus op. Of parodieën op bestaande nummers. Om (een beetje) te lachen, maar vooral om te waarschuwen. Een selectie vindt u hier.  

In eigen land heeft de Roeselaarse leerkrachtenband "De Gemene Delers" een coronaversie van "Marina" van Rocco Granata gemaakt. "Femme Fatale Corona", want "corona is een vrouw".

De Mechelse rapper PITA van "Waar is da feestje" zette nieuwe tekst op "ABC" van The Jackson 5: "Paniek in de Aldi. Er is niks buiten chips".

De Franse zanger Anthony Joubert waagt zich aan de macarena, versie 2020: "C'est le corona".

De Marc Van Ranst-parodie op "Als het danst" van Marco Borsato door Supercontent gaat al enkele dagen rond:

"Reste à la maison" zingt de Zwitser Yann Lambiel . Het originele liedje is "Y a le printemps qui chante" van Claude François.  De politie van Brussel laat het nummer al eens door de luidsprekers van hun auto's schallen.

De Amerikaanse zanger Chris Mann parodieert "Vogue" van Madonna (hoewel hij volgens de gezondheidsvoorschriften te veel aan zijn eigen gezicht prutst) als "Stay Home Vogue":

En dezelfde Chris Mann gaat ook aan de haal met "My Sharona" van The Knack. "My corona" gaat over wc-papier:

79 is hij, Neil Diamond. Als een oude, wijze opa, gezeten bij een knetterend haardvuur en in het gezelschap van zijn hond brengt hij een coronaversie van zijn grootste hit uit 1969 "Sweet Caroline". Allemaal samen: "Don't touch me, I won't touch you".

"Stay away" van Nirvana wordt "Stay inside" in de versie van de Amerikaanse drummer en zanger Urian Hackney.

"We didn't start the fire" zong Billy Joel.  Het Amerikaanse eenmansproject Five Times August maakt daar vanuit de keuken "We didn't spread the virus" van:

"Kokomo" van The Beach Boys wordt een inkijkje in het huishouden van Jon Pumper: "My Corona Home": 

De Dominicaanse rapper Yofrangel zingt “Corona Virus”, een liedje waar je spontaan van gaat meehoesten. De zanger was wel visionair; het lied kwam vorige maand al uit.

Vermits de uitbraak van Covid-19 een wereldwijd fenomeen is, duiken er overal liedjes op. In Bangladesh bijvoorbeeld, "Corona, made in China":

En dit kerkkoor uit Nigeria waarschuwt om zich te beschermen tegen corona:

Meest gelezen