Videospeler inladen...

Ook in paasvakantie opvang voorzien: "Voor kinderen van mensen met cruciale beroepen en de meest kwetsbare kinderen"

Ook in de paasvakantie wordt er voorzien in opvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep, sociaal of medisch kwetsbare kinderen en kinderen met een moeilijke thuissituatie. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) aangekondigd in “Het Journaal”.

Tijdens de paasvakantie, die over twee weken begint, zullen gemeenten opvang voorzien voor een aantal kinderen. Dat is overeengekomen in een overleg tussen onder andere de onderwijskoepels, onderwijsvakbonden en verschillende Vlaamse overheidsinstanties. 

“We willen iets terugdoen voor de helden die werkzaam zijn in de zorg, de voeding, de distributie, veiligheid…” Dat zei minister Weyts hierover in "Het Journaal". “Het minste wat we kunnen doen, is ervoor zorgen dat zij ook in de paasvakantie hun job kunnen blijven doen.”

Bekijk hier het gesprek met minister Weyts in "Het Journaal" en lees eronder verder:

Videospeler inladen...

Gemeenten

Concreet zullen het de gemeentebesturen zijn die de opvang zullen regelen, in samenwerking met scholen en lokale opvanginitiatieven. Het algemene principe blijft dat kinderen zo veel als mogelijk thuis worden opgevangen tijdens de paasvakantie. Maar voor kinderen voor wie dat niet kan, wordt er voorzien in vakantieopvang. 

Die opvang zal gebeuren in gebouwen van de gemeenten en scholen. Nu wordt nog bekeken wie dat kan doen. “Enerzijds waren er al lokale opvanginitiatieven gepland, dat personeel is al ter beschikking. Als dat personeel niet voorhanden is, kunnen de lokale besturen ook kijken naar de scholen”, aldus minister Weyts 

Er wordt ook gekeken naar vrijwilligers, voegt Weyts eraan toe. Hij is er gerust op dat er zich vrijwilligers zullen aandienen. “Als ik kijk naar mijn mailbox, denk ik dat heel wat leerkrachten vrijwillig iets terug willen doen om te zorgen voor diegenen die voor ons zorgen.” 

Meest gelezen