Politie doet oproep aan bloesemtoeristen: "Kom niet naar onze streek"

De politie vraagt aan de vele bloesemtoeristen om in de komende bloesemperiode zeker niet naar de fruitstreek af te zakken. Want door de regels rond het coronavirus mag je enkel in je eigen buurt gaan wandelen. 

Het bloesemtoerisme in de Limburgse fruitstreek draait ontzettend goed: jaarlijks komen er tienduizenden toeristen wandelen en fietsen tussen de bloesems en drinken ze iets in de verschillende bloesembars. Maar door de regels rond het coronavirus valt dat helemaal in het water. Je mag alleen in je eigen buurt gaan wandelen of fietsen, en de politie wil dat je je aan die regels houdt. 

Korpschef Rohnny Maes van Politie Kanton Borgloon lanceert daarom een oproep naar de bloesemtoeristen: "Kom zeker niet naar onze streek dit jaar. Wij kunnen jullie niet optimaal ontvangen, en onze horecazaken zijn ook gesloten." Hij stelt voor dat mensen in hun eigen streek een kleine wandeling of een fietstocht maken. "Maar het is dus zeker niet de bedoeling dat mensen vanuit het hele land naar Haspengouw afzakken en zo de volksgezondheid in het gevaar brengen."

Doe je dat wel, dan krijg je een boete. De politie houdt dan ook zeker controles. "We zullen op de toegangswegen auto's met fietsen op de fietsendragers terugsturen, parkings waar toeristen parkeren controleren en we gaan kijken op de wandelpaden en toeristische fietspaden", waarschuwt Maes.  

Meest gelezen