Radio 2

Roularta stopt even met De Streekkrant, De Zondag enkel digitaal

Roularta Media Group zet de publicatie van het gratis blad De Streekkrant stop voor 5 weken. De Zondag zal in die periode alleen maar digitaal te lezen zijn. Het mediabedrijf uit Roeselare krijgt de bladen nog moeilijk verdeeld omdat er veel kleine handelszaken dicht zijn. Bovendien zijn er minder advertentie-inkomsten.

De reclamemarkt, die nog altijd 40 procent van de omzet van Roularta vertegenwoordigt, lijdt onder het coronavirus. Redactiedirecteur Pascal Kerkhove: "Het inkomstenmodel van de gratis pers is heel duidelijk. Dat zijn de advertentie-inkomsten. Daar lijdt iedereen nu onder. Heel veel van de advertentie-inkomsten worden nu geschrapt. Dus dat betekent dat wij aan een kostenefficiëntieoefening doen."

Daarom zal De Streekkrant 5 weken niet verschijnen. De Zondag kan je de komende weken wel nog online lezen, maar op de papieren versie is het voorlopig nog even wachten. Op 3 mei zou de krant opnieuw bij de bakker moeten liggen.

Roularta blijft verder alle kranten en magazines produceren en verdelen over de persverkooppunten en via de post. Alle digitale kanalen brengen 24/7 berichtgeving.

      

Meest gelezen