Videospeler inladen...

Sommige winkels mogen weer bloemen en planten verkopen

Winkels die eten verkopen of dierenvoeding, en die dus nog open zijn, mogen vanaf nu ook weer bloemen en planten verkopen. Het gaat bijvoorbeeld om ketens als Aveve of Horta. Tuincentra, die weinig of geen voeding verkopen, moeten wel nog dichtblijven. 

In de strijd tegen het coronavirus gingen ook de tuincentra dicht. Winkels die ook eten of dierenvoeding verkopen, mochten openblijven, maar geen bloemen of planten verkopen.

Dat laatste verbod is nu opgeheven. De Belgische Tuincentra Vereniging hoopt dat de overheid beslist om alle tuinwinkels toestemming te geven om weer open te gaan. Want als iedereen nu naar een beperkt aantal winkels gaat, komen wellicht te veel mensen op dezelfde plek samen.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen