Radio 2

Eén van de drie Limburgse bedrijven werkt normaal: "Een dikke pluim voor een bedrijf als Spaas Kaarsen"

Ongeveer 30% van de grote Limburgse bedrijven werkt normaal, ondanks de coronacrisis. Werkgeversorganisatie VKW vindt het noodzakelijk dat bedrijven actief blijven om de economie zo gezond mogelijk te houden. Spaas Kaarsen uit Hamont is een bedrijf dat daarin slaagt. Een voorbeeld voor andere bedrijven, zegt VKW. 

Sommige bedrijven zijn niet essentieel voor de veiligheid of de gezondheid. Toch is het van groot belang dat zoveel mogelijk bedrijven aan het werk blijven om de schade aan onze economie te beperken. Gelukkig kan zo'n 30 procent van de Limburgse bedrijven werken op volle kracht. Eén van die bedrijven is kaarsenfabrikant Spaas in Hamont. 

Vooral de werknemers verdienen een pluim

Ruben Lemmens, VKW

Ruben Lemmens  van VKW doet zijn hoed af voor het kaarsenbedrijf en gebruikt hen graag als voorbeeld: "Het bedrijf slaagt erin om de veiligheidsmaatregelen te respecteren. Het bedrijf krijgt nog bestellingen en kan blijven produceren." Lemmens benadrukt dat het niet alleen de directie is die lof verdient. "Vooral de werknemers verdienen een pluim. Zij willen blijven werken om tegemoet te komen aan de orders. Tenminste zolang ze de veiligheidsmaatregelen kunnen respecteren." 

Meest gelezen