Veertig maanden cel voor dertiger uit Brussel die man opsloot in kelder en hem beroofde

Een 36-jarige man is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden omdat hij een man had opgesloten in zijn kelder en beroofd had. Aanleiding voor die feiten was dat de dertiger, R., dacht dat het slachtoffer hem beroofd had.  Volgens de verdediging wist de dertiger amper nog wat hij deed omdat hij onder invloed was van drugs en alcohol.

De feiten vonden plaats op 4 augustus 2019. R. en een vriend hadden het slachtoffer per toeval ontmoet in de Brusselse prostitutiebuurt en waren samen op stap gegaan. Nadat er heel wat alcohol en drugs waren gebruikt, trok het drietal naar de woning van de dertiger om daar een barbecue te houden. Omdat er geen sauzen meer in huis waren, ging R. nog even boodschappen doen, maar bij zijn terugkeer stelde hij vast dat er 2.500 euro was verdwenen uit zijn slaapkamer.

Beroofd van al zijn bezittingen

De man verdacht meteen zijn nieuwe kennis, en samen met zijn vriend sloot hij die op in de kelder, waar het slachtoffer werd vastgebonden aan een buis van de verwarming. Het duo beroofde het slachtoffer van al zijn bezittingen en dwong hem de code van zijn bankkaart te geven. Met die code en de wagen van het slachtoffer trokken ze vervolgens naar een bankkantoor in Brussel. Daar bleek dat er weinig geld stond op de rekening van het slachtoffer, zodat R. en zijn kompaan nog naar de woning van het slachtoffer wilden gaan. Voor het zover kwam, werd R. echter opgebeld door zijn zus omdat de politie aan zijn woning stond. Buren hadden het slachtoffer om hulp horen roepen via het keldergat en de politie verwittigd.

De verdediging had gepleit voor een straf met probatie-uitstel, maar volgens de rechtbank waren de feiten daarvoor veel te ernstig

Meest gelezen