Verkeershinder door grenscontrole in Maasmechelen: "Ze beseffen dat ze in hun kot moeten blijven"

Grenscontroles op de E314 ter hoogte van Maasmechelen hebben deze ochtend voor verkeershinder gezorgd. De politie sloot in beide richtingen een rijstrook af. Sinds vrijdag controleren zij het verkeer. 

Meer en meer mensen beseffen dat ze niet zomaar de grens kunnen oversteken. Dat is toch wat Gerry Peeters van de Limburgse wegpolitie merkt: "Vrijdagavond moesten we nog twee derde van het verkeer terugsturen naar Nederland. Nu is dat al gezakt naar minder dan een vierde." 

Volgens Peeters worden mensen zich stilaan bewust van de maatregel dat ze geen niet-essentiële verplaatsingen mogen doen. "We zien dat de mensen beginnen te beseffen dat ze, zoals dat gezegd wordt, in hun kot moeten blijven." 

Meest gelezen