Port of Antwerp

Grotere pendelbussen van Waasland naar haven Antwerpen door corona: "We moeten ook in de bus de afstand kunnen bewaren"

De Maatschappij Linkerscheldeoever zet grotere bussen in om pendelverkeer van het Waasland naar de haven van Antwerpen te voorzien zodat gebruikers voldoende afstand kunnen bewaren om coronabesmettingen te vermijden. 

Mensen die in Beveren, Sint-Niklaas of Stekene wonen en in de haven van Antwerpen werken kunnen beroep doen op de pendeldienst van Maatschappij Linkerscheldeoever.  Dat blijft tijdens de coronacrisis het geval, al zal de maatschappij grotere bussen inzetten om de ritten veilig te kunnen laten verlopen. "Ook wij moeten de regels rond "social distancing" volgen. Dat betekent dat pendelaars op minstens 1,5 meter afstand van elkaar moeten zitten. In kleine busjes kunnen dan amper 2 of 3 mensen. We schakelen daarom over op exemplaren waar in normale omstandigheden 50 mensen in passen, nu zijn dat er nog een 12-tal", verklaart coördinator Bob Kussé.  

Er zijn veel grote bussen beschikbaar die normaal gezien door scholen gebruikt worden 

Bob Kussé van De Pendelbus

Fietsbus rijdt frequenter

Naast de gewone pendelbus, is er in het Waasland ook een fietsbus die mensen veilig van de ene naar de andere kant van de Schelde brengt. "Ook daar gelden dezelfde regels maar kunnen we niet zomaar grotere bussen inzetten. We hebben ervoor gekozen de frequentie van de bussen op te voeren zodat er minder gebruikers tegelijk op een bus zitten en de veilige afstand bewaard blijft."

Meest gelezen