Radio 2

Markt van Asse houdt als één van de laatste in Vlaanderen stand: "Vooral oudere mensen die supermarkt willen vermijden"

De dinsdagmarkt van Asse is één van de laatste in Vlaanderen die nog doorgaat. En hoewel het aantal kramen fel is verminderd, vinden nog heel wat bezoekers de weg naar hun favoriete fruit en groenten. 

De gemeente Asse is duidelijk: de markt mag doorgaan maar moet wel voldoen aan een aantal regels. Enkel marktkramers die voedsel verkopen zijn welkom. Daarom is hun aantal gezakt van 45 naar 13. Bovendien is elk kraam gescheiden door een nadarhek. Toch komt er nog volk vertelt marktleider Kris Buys: "Vooral ouderen mensen komen hier nog steeds hun groenten en fruit halen. In de supermarkt moeten ze lang aanschuiven, hier zijn ze op een kwartiertje klaar. Dat scheelt."

In de supermarkt moeten ze lang wachten, hier op de markt zijn ze op een kwartiertje klaar

Ook fruitverkoper Stefaan Vanderplas is tevreden over de verkoop. "Dit is één van de laatst overgebleven markten in Vlaanderen. En toch komen er nog mensen naar hier. Dat komt omdat de gemeente de inwoners goed heeft geïnformeerd. Daar zijn we blij om, klanten komen nog langs. Wij zijn dus tevreden." Al rekent Stefaan wel op hulp van de overheid. Want hoe goed de verkoop ook in Asse is, op één markt verdient hij niet genoeg.  

Meest gelezen