Vuilniswagens hebben het moeilijk door auto's van thuisblijvers: "Zet je auto op de oprit of niet te dicht bij bochten"

De vele thuisblijvers parkeren hun auto de hele dag op straat, soms te dicht bij een bocht of kruispunt. Dat hindert de vuiniskarren in verstedelijkte gemeente en steden waar veel mensen wonen zoals in Vilvoorde en Zaventem.

De vuilniswagens kunnen niet overal goed voorbij door de vele thuisblijvers. Daarom vragen de intercommunales uit de regio Vilvoorde en Zaventem om auto's zo veel als mogelijk op de oprit te zetten.

Doordat veel mensen thuis blijven, staan ook hun auto's thuis op straat. De directeur van intercommunale Incovo vraagt dat mensen hun auto op de oprit zetten. En als ze die niet hebben, dan ver genoeg van de bochten op straat. De grote vuilniskarren kunnen anders niet altijd overal goed door, zegt Jan Buysse van Incovo: "Onze vuilniskarren zijn relatief breed, zij manoeuvreren niet zo gemakkelijk. In Zaventem en Vilvoorde waar veel mensen wonen, kunnen zij soms echt letterlijk niet door. Ze kunnen dan de smalle straatjes niet in of korte bochten nemen. Daarom deze oproep, zet je auto op je oprit en anders niet te dicht bij de bochten, dat mag trouwens niet."

Tot nu konden alle huisvuilniszakken wel opgehaald worden door Incovo en Interza.

Meest gelezen