foto Peter Hilz (C)

15 huisartsen besmet in Sint-Truiden: "Grote problemen als er nog meer besmet geraken"

In Sint-Truiden zijn er al 15 huisartsen besmet met het coronavirus. Ze vrezen daar voor een tekort aan huisartsen als er nog meer zouden uitvallen. 

In regio Sint-Truiden zijn er opvallend veel coronabesmettingen en ook de huisartsen blijven niet gespaard. Intussen zijn er al 15 besmet met het virus. “Als er nog meer dokters tegelijk besmet geraken komen we in grote problemen,” zegt dokter Cathérine Vryens uit Nieuwerkerken, die zelf ook besmet is. 

We hopen dat de volgende artsen pas ziek worden als de vorige zijn genezen

Cathérine Vryens

Voorlopig krijgen de artsen het nog gebolwerkt, maar de druk op hun schouders wordt steeds groter. “Ik hoop dat als de volgende reeks huisartsen ziek wordt, deze is genezen. Dan heeft de eerste reeks antistoffen aangemaakt en kunnen zij niet meer besmet geraken. Ik denk dat we daar op moeten rekenen, want er mogen echt niet te veel meer besmet geraken.”  

Geen bescherming

De huisartsen zijn mogelijk ziek geworden door contact met mensen die besmet waren met het coronavirus. “We droegen toen nog geen beschermkledij en maskers voor de Mexicaanse griep. Nu hebben we gelukkig triageposten, maar voordien niet en moesten we alle patiënten onderzoeken zonder bescherming.” 

Meest gelezen