Radio 2

50-tal vrijwilligers in Landen maken mondmaskers: "Er wordt dag en nacht aan gewerkt"

In Landen hebben een 50-tal vrijwilligers mondmaskers gemaakt. Het begon met één iemand maar via sociale media is de groep snel gegroeid. "Iedereen die ze broodnodig heeft, kan er krijgen", zegt initiatiefneemster Lieve Rosillon.

De mondmaskers worden gemaakt door een 50-tal hardwerkende enthousiaste dames die dag en nacht bezig zijn. En dat is een heel proces zegt initiatiefneemster Lieve Rosillon: "Stoffen zoeken, ophalen, wassen, pakketjes verdelen,  mondmaskers maken en uiteindelijk bij de mensen bezorgen."

En ondertussen zijn er toch al heel wat mensen die nood hebben aan mondmaskers: "Zo zijn er rusthuizen in Landen, kwetsbare groepen, mensen uit de zorgsector, en kankerpatiënten die al mondmaskers hebben. Ik denk dat we er toch al ruim 1.000 gemaakt hebben", zegt Rosillon.

De mondmaskers worden gratis ter beschikking gesteld aan de mensen die ze het hardst nodig hebben.

Meest gelezen