Videospeler inladen...

Belgische toeristen gestrand "down under": komt er repatriëringsvlucht?

Het Belgische echtpaar Filip Dossche en Ann Slock zitten samen met hun zoon en enkele vrienden op dit moment vast in Nieuw-Zeeland. Hun vlucht is geschrapt en andere vluchten zijn schaars én extreem duur. Bekijk hier hun verhaal.

De gesloten grenzen in Australië én Nieuw-Zeeland, hebben ook vervelende gevolgen voor reizigers. Het Belgische echtpaar Filip Dossche en Ann Slock reisden eind februari hun zoon achterna die al een jaar "down under" rondtrok. Het gezin zou samen met vrienden komende zaterdag terugvliegen vanuit Auckland, in Nieuw-Zeeland.

Maar hun vlucht is afgelast. Andere vluchten zijn schaars en kosten een veelvoud van de normale prijs. Dat geldt ook voor logeeradressen. "Er wordt hier duchtig geprofiteerd van de ellende", zegt Filip Dossche, die vreest dat het zeskoppige gezelschap wel eens wéken zou kunnen vastzitten. "We horen dat Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk repatriëringsvluchten opzetten, maar België blijft blijkbaar in gebreke."

Videospeler inladen...

Meest gelezen