Bewoners woonzorgcentrum krijgen "harde brief": "Wees blij met wat jullie krijgen, klaag niet"

De bewoners van het privé-woonzorgcentrum Poldervliet in Kruibeke hebben een opvallende brief gekregen van de directie van het centrum. Er staan een aantal harde woorden in, als "Wees niet veeleisend maar wees blij met wat jullie krijgen" en "Jullie hebben de oorlog meegemaakt, dit is even erg dus klaag niet". 

Verschillende mensen reageren onthutst op Facebook over een brief die hun (groot)ouder kreeg in het privé-woonzorgcentrum Poldervliet in Kruibeke. "Ongehoord, onprofessioneel en mensonwaardig", klinkt het. De brief vraagt de bewoners om begrip te hebben voor het personeel en de moeilijke situatie, maar gebruikt de verkeerde toon.

(Lees verder onder de foto)

Facebook

Burgemeester Kruibeke reageert

Eigenlijk kan de gemeente Kruibeke niets doen aan het voorval, omdat het om een privé-woonzorgcentrum gaat. Toch heeft de gemeente de directie aangesproken en gezegd dat de toon van de brief niet kan. Burgemeester Dimitri Van Laere: "We begrijpen de verontrustheid bij het zorgpersoneel, maar deze boodschap was toch wel veel te hard geformuleerd."

Excuses

De directie wilde geen reactie geven, maar excuseerde zich wel bij de bewoners in een nieuwe brief.  Daarin stond dat het voor het personeel zeer moeilijk was om te werken als de bewoners en de familie de opgelegde coronamaatregelen niet respecteren. 

Meest gelezen