Bijna 100 soldaten gedood in Tsjaad

Terreurorganisatie Boko Haram heeft een bloedbad aangericht onder militairen uit het Afrikaanse land Tsjaad. President Idriss Déby zegt dat 92 van zijn manschappen zijn gesneuveld. "Het is de eerste keer dat we zo veel mannen hebben verloren", zei hij na een bezoek aan de plek van de aanval.

Een militair zei dat de gevechten met de jihadisten zeker zeven uur duurden. De extremisten zouden 24 legervoertuigen hebben vernietigd en wapens hebben buitgemaakt. Die namen ze mee in speedboten. Het incident deed zich voor in de buurt van een meer, nabij de grens met buurlanden Niger en Nigeria.

Boko Haram pleegt al jaren aanslagen in Nigeria en voert ook bloedige aanvallen uit in omliggende landen, zoals Niger en Tsjaad. Die hebben samen een militaire coalitie, de Multinational Joint Force, gevormd om de jihadisten te bestrijden. Door de opstand van Boko Haram zijn naar schatting 36.000 doden gevallen, veel mensen waaronder ook kinderen werden ontvoerd en 2 miljoen mensen sloegen voor het geweld vanuit Nigeria al op de vlucht.

Meest gelezen