Coronavirus treft spaarpot jeugdbewegingen: “Geen activiteiten, dus ook geen opbrengsten om nieuwe lokalen te bouwen”

Door de coronamaatregelen gaan de wekelijkse vergaderingen van jeugdbewegingen niet meer door. Ook de evenementen om geld in te zamelen zijn afgelast. Dat is ook zo bij Gidsen Sint-Godelieve in Turnhout. Zij hebben zich daarom aangesloten bij “Trooper” voor een financieel duwtje in de rug.

Het coronavirus plundert de spaarpot van Gidsen Sint-Godelieve uit Turnhout. “Normaal organiseren we rond deze periode een spaghettifestijn, een quiz en een wafelverkoop. De opbrengst van die evenementen gebruiken we voor de bouw van nieuwe lokalen. Het geld gebruiken we ook voor de aankoop van spelmateriaal en voor ons jaarlijks kamp in de zomervakantie”, zegt Soetkin Meeus, groepsleiding bij Gidsen Sint-Goddelieve.

Trooper

“Om de financiële schade te beperken, hebben we ons aangesloten bij “Trooper”. Op die pagina staan links naar webshops. Als je via de links naar de webshop surft, gaat er van elke aankoop een percentage naar de gekozen vereniging. Zo hopen we toch nog iets te verdienen.”

Anti-verveelboekje

“We hebben een anti-verveelboekje gemaakt voor onze leden. Daar staan uitgewerkte spelletjes in en tips over boeken en films. Ook maken we elke zaterdag een online spel voor onze oudste leden. Om te bewijzen dat ze de opdrachten hebben gemaakt, sturen ze foto’ s en filmpjes in. Als je een uniform aanhebt, krijg je bonuspunten", aldus Meeus.

Meest gelezen