"Werkloze" dj entertaint zijn publiek via het internet

Nu er geen fuiven en trouwfeesten meer georganiseerd worden, zitten de dj's thuis, ook dj Olivier Backvis uit Herne. Hij mist het publiek op de dansvloer, en daarom zet hij zijn muziekmixen online zodat er toch nog mensen van kunnen genieten. 

"De mensen mogen niet meer feesten, dus als dj moet je toch iets doen om je te tonen", zegt dj Olivier uit Herne of 'DJ4T6' zoals hij zichzelf noemt. Hij maakt nu muziekmixen van bij hem thuis en zet die 's avonds op het internet. "Ik wil de mensen entertainen in deze rare tijden. In het begin was het heel vreemd om dat te doen zonder publiek, want als dj speel je in op hoe de mensen reageren en dat kan nu niet."

Zonder muziek zou de wereld grijs zijn

Olivier probeert te variëren in zijn muziekkeuze. "Ik draai verschillende genres. Gisteren heb ik klassiekers gemixt van de jaren '70 tot nu. Vanavond wordt het Ibiza-stijl, dus ik probeer straks weer een ander publiek aan te spreken. Muziek is ontspanning, zonder muziek zou de wereld grijs zijn, dus ik wil daar niet mee stoppen. Ik hoop dat deze situatie snel voorbij gaat en dat we binnenkort toch een goed feestje kunnen organiseren."

En ondertussen heeft Olivier natuurlijk geen inkomsten als dj. "Mijn agenda is leeg tot eind april en ik vrees dat het nog langer zal duren. Mijn dagelijks werk is geluidsman voor televisie en nu ook de opnames daar zijn gestopt, is het wachten tot ik opnieuw kan beginnen."

Meest gelezen