Doktersconsultaties via telefoon in AZ Jan Portaels Vilvoorde zijn een succes

De dokterconsultaties via telefoon in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde slaan aan.  Per arts vinden er op die manier momenteel per week een 15-tal consultaties op afstand plaats . Enerzijds met het oog op triage van mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus en anderzijds kan de zorg gegarandeerd worden van  mensen met een chronische aandoening die niet meer naar hun huisarts kunnen.

“Zo kunnen we de patiënt toch de nodige basiszorg geven zonder dat hij of zij gevaar loopt”, zegt Dr. Karel Demey.  De consultaties verlopen momenteel vooral telefonisch maar bedoeling is om te evolueren naar consultaties via Skype. 

Artsen kunnen 20 euro aanrekenen voor deze telefonische consultaties. Een ziekteattest kan per post verstuurd worden naar de patiënt en voorschriften voor geneesmiddelen worden digitaal afgeleverd, rechtstreeks bij de apotheker.

De patiënt zelf betaalt niets want de artsen factureren rechtstreeks aan het ziekenfonds via de derdebetalersregeling. Toeslagen en supplementen zijn niet toegelaten.

Meest gelezen