Huis in Genk brandt uit terwijl bewoners wandeling maken

In Genk is de brandweer gisteravond uitgerukt voor een uitslaande appartementsbrand in de Oude Hostartstraat. Terwijl de bewoners een avondwandeling maakten, ontstond er vuur in de woonkamer. 

“De vlammen waren gelukkig snel onder controle”, zegt brandweerofficier Bart Aerts. “Toen wij arriveerden, kwamen de bewoners net terug van een wandeling, waardoor ze ons onmiddellijk de sleutel konden geven. De schade in de woonkamer is helaas heel groot en het huis is onbewoonbaar.” Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. 

Moeilijk om afstand te houden

Rekening houden met de strenge maatregelen om het coronavirus te bestrijden is als brandweerman niet zo evident. “Veel mensen komen vragen stellen of willen zien wat er gebeurt”, vertelt de officier. “Toch moeten we ons ook aan de regels houden. Overdag letten we erop dat we afstand houden, maar tijdens een interventie is dat natuurlijk niet gemakkelijk." 

Meest gelezen