Politie Ieper gaat sluikstorters strenger aanpakken 

De politie van de zone Ieper gaat strenger optreden tegen sluikstorters. De agenten merken dat er tijdens de coronacrisis meer afval op straat wordt gegooid. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de sluiting van de containerparken in de strijd tegen het coronavirus.

"We krijgen opvallend veel meldingen binnen van sluikstorten", zegt Glenn Verdru van de politie van Ieper. "De container- en recyclageparken zijn gesloten en mensen zoeken een alternatief om hun vuilnis kwijt te geraken. Daarnaast zijn er meer voetgangers en fietsers op de baan die het afval zien liggen en het ons laten weten."

Meer verkeerde dingen in restafvalzak

Overal wordt het vuilnis thuis nog opgehaald. Vuilnisman Yves Cardoen uit Ieper merkt dat er sinds de sluiting van de containerparken meer verkeerde dingen in de restafvalzak zitten. "Iedereen is thuis en doet precies een grote kuis", zegt hij. "Ik vind nu veel gebroken bloempotten, metalen en frituurvet in de restafvalzakken. Ik vond deze week zelfs al eens een batterij van een auto. Dat is absoluut niet de bedoeling."

Meest gelezen