Radio 2

In sommige gemeenten mogen strandbaruitbaters toch nog opbouwen

In Knokke-Heist mogen de strandbaruitbaters dan toch nog opbouwen. Burgemeester Lippens komt daarmee terug op zijn beslissing van gisteren.

De kustburgemeesters hadden afgesproken dat de strandbars en strandcabines niet meer mochten worden opgebouwd om het gevaar op besmetting te voorkomen. Maar blijkbaar kan nu elke gemeente dat zelf beslissen. Burgemeester Lippens van Knokke verbood gisteren de opbouw van de strandbars en de cabines. Vanaf vandaag mag het wel weer, maar er mag maar 1 persoon opbouwen. Als het echt nodig is mag het ook met 2 personen, maar dan moeten ze continu voldoende sociale afstand houden.

Ook in Blankenberge mogen de “baigneurs” verder opbouwen. Ze mogen geen speelgoed en stoelen plaatsen. Ze willen niemand op het idee brengen om op een leeg terras te komen zitten. 

Meest gelezen