Stad Antwerpen schrapt tijdelijk betalend parkeren en boetes voor lage-emissiezone 

In de stad Antwerpen moet je niet meer betalen om te parkeren in de straten. Ook mogen alle auto’s de lage-emissiezone weer in. Die beslissing komt er omdat er minder openbaar vervoer rijdt door de maatregelen tegen het coronavirus. Wie nog naar het werk moet, komt dan noodgedwongen met de auto.

Parkeren in de stad Antwerpen kan tijdelijk gratis. Ook wie met zijn wagen niet in de lage-emissiezone mag, moet tijdelijk niet meer betalen. “Nu De Lijn een deel van de trams en bussen schrapt, moeten we ervoor zorgen dat de werknemers in onder andere de zorgsector op hun werkplek geraken. Denk aan thuisverpleging, het Wit-Gele Kruis en het personeel in ziekenhuizen en woonzorgcentra”, zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis.

Wie parkeert waar het niet mag of waar het gevaarlijk is, kan nog wel een boete krijgen. Boetes in verband met de lage-emissiezone worden kwijtgescholden met terugwerkende kracht vanaf 14 maart. 

Meest gelezen