Vissersclub Viandra Vissers Tienen

Stad Tienen laat plaatselijke vissers (niet langer) toe

In Tienen beweren vissers dat ze nog steeds mogen hengelen aan de vijver van het Vianderpark, ondanks de coronacrisis. "Dat is toch een buitensport", klinkt het. Het stadsbestuur ontkent intussen dat er toelating is.  Ook natuur en bos zwaait nu met een verbod op de jacht en de hengelsport.  

Maurice Vanmechelen is de voorzitter van vissersclub Viandra Vissers Tienen. Hij vertelt aan Radio 2 Vlaams-Brabant dat vissen nog steeds is toegestaan in Tienen. Maar wel onder verschillende voorwaarden: "Volgens de stad Tienen mogen we blijven vissen. Maar wel alleen de lokale vissers, die te voet of met de fiets naar het Vianderpark kunnen komen. En we mogen ook maar met 30 vissers tegelijkertijd aan de vijver zitten. Sowieso zitten we altijd acht meter uit elkaar."

Voor de vissers is het een sport waar ze helemaal in opgaan

Voor Maurice en de andere leden van de vissersclub is het erg belangrijk om te kunnen  blijven vissen. "Het is voor ons echt een sport waar we helemaal in opgaan. Dat is zoals fietsen. Sommige mensen komen tot rust door te fietsen of te wandelen, bij ons gebeurt dat als we één keer per week kunnen vissen. Het is een uitlaatklep."

De vissersclub heeft begin dit jaar 1000 kilogram vis in de vijver in het Vianderpark bijgezet. "We hebben onder andere 100 kilogram winde geplaatst, 100 kilogram lauw en de rest zijn karpers. " Corona of niet, de club is een groot succes in Tienen. Vorig jaar hadden ze 180 leden, nu hebben ze er al 200. Al zullen die nog even moeten wachten om weer allemaal samen te gaan vissen. 

De stad Tienen laat intussen wel weten dat er nieuwe richtlijnen zijn. In een schriftelijke reactie woensdagnamiddag schrijft ze: Op 25 maart werd het stadsbestuur door de gouverneur ingelicht over het besluit van het Agentschap voor Natuur en Bos  dat met ingang van 24 maart 2020 o.a. alle activiteiten inzake jacht, bijzondere jacht, bestrijding en visserij verboden zijn.  En dat betekent dat er toch een verbod is op hengelen in de vijver van Vianderpark in Tienen. Benieuwd of de vissersclub daar intussen van op de hoogte is? 

Meest gelezen