Radio 2

Strengere coronamaatregelen voor Limburgse asielcentra: "De bewoners moeten elke dag om 18 uur binnen zijn"

De asielcentra in Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg gaan dan toch niet in volledige lockdown. Er komen wel strengere maatregelen tegen het coronavirus. Zo zullen de asielcentra nu elke dag om 18 uur sluiten en komt er vanaf vrijdag security aan de in- en uitgang.

De bewoners van de asielcentra zullen voortaan om 6 uur 's avonds binnen moeten zijn en er zal security komen die erop toeziet dat de regels worden nageleefd. "Wandelen, fietsen en joggen in de omgeving mag nog wel", vertelt Ine Tassignon van het Rode Kruis. "Maar bij voorkeur binnen de grenzen van het centrum". 

"Het is ook heel belangrijk dat de bewoners van onze asielcentra enkel nog noodzakelijke verplaatsingen doen", gaat ze verder "zoals naar de apotheker of winkel gaan." Na een week wordt er bekeken of er nog bijkomende maatregelen nodig zijn.

(lees verder onder de foto)

De burgemeesters van Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg kregen veel signalen dat bewoners van de asielcentra de regels van social distancing niet naleven. Daarom zijn er nu extra maatregelen genomen. 

In "Het Journaal" vroegen de burgemeesters van Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg om de asielcentra tijdelijk af te sluiten. Bekijk hier het verslag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen