Pixabay

Trouwen in coronacrisis:"Verwelkt bruidsboeket maar unieke foto's op lege Grote Markt"

Vergeet het klassieke beeld van een huwelijk in tijden van corona. Geen huwelijksreis, geen groot trouwfeest maar wel andere onverwachte voordelen. "Onze trouwfoto's zijn genomen op een lege Grote Markt van Mechelen: echt uniek", zegt bruidegom Frederic Van Looy op Radio 2 Antwerpen.

Frederic en Annelies uit Mechelen gaven elkaar hun ja-woord in een leeg stadhuis. “Enkel onze ouders, de getuigen en de fotograaf mochten binnen. Handen zijn er niet geschud. Daarna deden we een fotoshoot op de verlaten Grote Markt. Normaal staan daar marktkramers maar nu was er niemand. Een uniek beeld”, zegt Frederic in "Start Je Dag".

Ik kon als bruidegom niet naar de kapper maar mijn vrouw heeft toch ja gezegd

Frederic Van Looy

Door de verplichte sluiting van vele handelszaken waren ook de bloemen iets minder fleurig. “We moesten het bruidsboeket een paar dagen op voorhand gaan halen. De bloemen waren dus al een beetje verwelkt. Ik kon ook niet naar de kapper maar mijn vrouw heeft toch haar ja-woord gegeven. Zo erg zal mijn kapsel niet geweest zijn”, zegt Frederic.

"Ons grote feest komt nog"

Geen huwelijk zonder een beschaafde braspartij. Hoe ging dat voor Frederic en Annelies? “We hebben een traiteur gevonden die ons uit de nood kon helpen. Het werd een klein feestje met onze ouders, broers en zussen." Ze gingen hiermee in tegen de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, want je mag geen feestjes organiseren met meerdere mensen. "Het echte feest stellen we uit tot na de coronacrisis."

Meest gelezen