Verzorgend personeel krijgt in Aarschot voorrang in voedingswinkels en apotheken

In de stad Aarschot krijgen dokters en verpleegkundigen voorrang in de voedingswinkels en apotheken.  De stad verdeelt speciale pasjes die ze kunnen laten zien wanneer er lange rijen staan. Aarschot liet ook een affiche drukken die de winkels en apotheken aan hun etalage kunnen hangen.

Dokters en verpleegkundigen zullen in Aarschot niet meer moeten  aanschuiven in de voedingswinkels of de apotheken. De stad Aarschot heeft speciale pasjes ontworpen.  Daarmee krijgt het verzorgend personeel  voorrang  wanneer er lange rijen staan. De stad liet ook affiches drukken.  Winkels of apotheken die aan de actie willen deelnemen hangen zo'n affiche aan hun etalage.

Lees verder onder de foto

Radio 2

"Dokters, verpleegkundigen staan tijdens deze coronacrisis onder zware druk", zegt de Aarschotse schepen van Economie Bert Van der Auwera. "Ze werken lange dagen en ze kunnen niet altijd kiezen wanneer ze gaan winkelen. Zo'n actie was het minste wat we als stad konden doen", aldus Van der Auwera.

Meest gelezen