Voorbereidingen Rock Werchter gaan gewoon door: "Te vroeg om nu al beslissing te nemen"

In een bericht op de website van Rock Werchter meldt organisator Live Nation dat de voorbereidingen voor het festival voorlopig gewoon doorgaan ondanks de coronacrisis. Rock Werchter vindt normaal gezien plaats van 2 tot 5 juli. De promotiecampagne werd enkele dagen geleden wel al stopgezet.

Live Nation verzekert dat het toekomstige aanbevelingen en instructies van de overheden in verband met de coronacrisis nauwgezet zal opvolgen. "Veiligheid van onze artiesten, fans en staff is altijd onze topprioriteit geweest. De Belgische overheid heeft tot nog toe alle publieke bijeenkomsten, met inbegrip van culturele evenementen, verboden tot 5 april. Het is momenteel echter nog onzeker of en hoe lang deze maatregelen zullen worden verlengd", aldus de mededeling.

Let the countdown begin

Dinsdag verstuurden de organisatoren van Rock Werchter nog een bericht op sociale media waarin de laatste 100 dagen tot aan het festival worden afgeteld. De mededeling "Let the countdown begin!" lokte op sociale media heel wat negatieve reacties uit en veel festivalgangers vroegen naar duidelijkheid. Eerder voorspelde viroloog Marc Van Ranst dat er deze zomer in ons land geen festivals zouden doorgaan en werd het bekende Engelse Glastonbury Festival van eind juni al afgelast.

Volgens de organisatie van Rock Werchter is het momenteel nog te vroeg om over een eventuele afgelasting te beslissen en gaan ze gewoon door met de voorbereidingen. De burgemeester van Rotselaar wil voorlopig geen commentaar kwijt, de beslissing ligt volgens hem op dit moment bij de organisatie.

Meest gelezen