Videospeler inladen...

We slaan massaal aan het gamen: "Op vlak van entertainment blijft enkel videogamen over in een veilige omgeving"

De doorgedreven coronamaatregelen zijn een zegen voor de aanbieders van online games. "Online gamen is nu een manier om met elkaar sociaal contact te houden. Op het vlak van entertainment in een veilige omgeving, blijft enkel videogamen over", verklaart Christophe Philips van gamingplatform 9lives het succes van videogames.

Net als streamingsites Netflix en YouTube hebben online gamingaanbieders als PlayStation en Xbox de downloadsnelheid van hun netwerken verlaagd om de netwerken niet te overbelasten. Omdat wereldwijd steeds meer mensen thuis blijven door de coronacrisis, wordt er veel meer online gegamed dan voor de crisis.

"Ik zou zelf liever een pintje gaan drinken op café, maar het online gamen is vandaag een manier geworden om sociaal contact te houden. Op het vlak van entertainment in een veilige omgeving, blijft enkel videogamen over", zegt Christophe Philips van gamingplatform 9lives in "De wereld vandaag".

Coronacrisis is een zegen voor de makers van "Call of duty - Warzone"

Christophe Philips merkt in zijn eigen thuissituatie op dat er meer gegamed wordt. "Mijn zoon is voortdurend aan het gamen. Zijn vrienden mogen niet meer aan huis komen, maar op die manier kan hij contact houden. Wereldwijd wordt er meer gegamed. Heel veel jongeren introduceren dezer dagen hun ouders in het onlinegamen."

“Call of duty – Warzone” is het populairste game van het ogenblik. "Het spel is tien dagen geleden gelanceerd en heeft al dertig miljoen spelers wereldwijd. Je zou bijna denken dat de uitgever corona zelf verspreid heeft, om het game zo succesvol te maken."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen