Zeeman sluit deel van winkel omdat dat op Belgisch grondgebied ligt 

In Baarle-Hertog is het Zeemanfiliaal in de Stationsstraat nog voor één derde open. De winkel ligt op de Nederlandse-Belgische grens en het Belgische deel wordt gesloten. Je kan er dus alleen producten kopen die in het Nederlandse deel van de winkel worden verkocht. In Nederland wordt een ander beleid rond het coronavirus gevoerd en mogen winkels wel open blijven. 

Het Zeemanfiliaal in de Stationsstraat in Baarle-Hertog staat pal op de grens tussen België en Nederland. Omdat er in Nederland andere coronamaatregelen gelden dan bij ons, zijn alle winkels daar nog open. In ons land mag dat niet en daarom besloot Zeeman om het gedeelte van de winkel dat op Belgisch grondgebied ligt te sluiten.

“Het deel dat in België ligt is afgezet met linten, zodat je er niet kan shoppen. Je kan dus alleen maar producten kopen die op Nederlands grondgebied worden verkocht, zoals kinderkledij”, vertelt onze reporter ter plaatse op Radio 2 Antwerpen.

"Het is leven zoals normaal maar met veel minder mensen"

Het aanbod van Zeeman in Baarle-Hertog is dus erg beperkt en veel klanten komen er niet op af. “Ik sta hier nu ongeveer een uurtje en ik heb drie mensen gezien. Dat waren alle drie Nederlanders”, vertelt onze reporter. “Het is hier een beetje leven zoals normaal maar met veel minder mensen.” Door de coronamaatregelen is het verboden voor Belgen om over de grens met Nederland te gaan shoppen.

Meest gelezen