Kapper Yannick Bovy geeft tips om je haar in vorm te houden: “Knip het niet zelf, anders valt Halloween vroeg dit jaar”

Alle kappers zijn nu ook verplicht gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. Anderhalve meter afstand houden is daar praktisch niet mogelijk. Ook als kappers telkens maar één klant binnenlaten, blijven dat er zo’n 15 per dag. Het risico op besmettingen is te groot. De Antwerpse kapper Yannick Bovy gaf op Radio 2 tips om je kapsel in vorm te houden.

Veel mensen willen hun haar zelf onderhouden, nu de kappers voorlopig gesloten moeten blijven. Kapper Yannick Bovy uit Antwerpen geeft daarom een gouden tip: “Knip of scheer je haar niet zelf! Dat kan verkeerd aflopen. Halloween valt dan waarschijnlijk iets vroeger dit jaar”, lacht hij. “Als je gespleten haarpunten hebt, kan je drie keer per week een verzorgend haarmasker gebruiken. De haardroger gebruik je best niet. Anders worden de punten nog droger. Zo blijft je haar ook handelbaar.”

Mail je kapper, als je je haar wil kleuren. Hij kan je vaste kleuren leveren met een gebruiksaanwijzing.

Yannick Bovy

De kapper raadt ook aan om geen producten in de supermarkt te kopen voor je haar. “Je kan best mailen naar je kapper om producten te bestellen. Hetzelfde geldt voor het kleuren van haar. Als je een uitgroei hebt, kan je je vaste kleur laten leveren, samen met de instructies om je haar thuis te kleuren. Producten in de supermarkt vallen altijd donkerder uit. Achteraf moeten we dan chemische en agressieve producten gebruiken om de kleur er uit te krijgen.”

Meest gelezen