Door drukte in warenhuizen wordt boekhouder ingezet als rekkenvuller: "Spierpijn als ik 's avonds thuiskom"

In heel wat warenhuizen worden mensen die normaal gezien een bureaujob hebben, ingeschakeld om de rekken te vullen. Dat is nodig om het vele werk in winkels rond te krijgen. Ook boekhouder Didier Decooman uit Halle helpt bij het vullen van de rekken. 

Normaal gezien zit Didier Decooman achter een computer, hij is boekhouder bij Colruyt. Maar je vindt hem nu ook in de winkel tussen de rekken. "We konden ons opgeven als vrijwilliger om rekken aan te vullen, en ik heb dat meteen gedaan omdat ik de kant van de collega's in de winkel wilde leren kennen. Ik ben vorige zaterdag voor het eerst gaan helpen in de Colruyt in Wemmel, en ik had 's avonds wel wat spierpijn. Als je sleurt met bakken bijvoorbeeld, dan doe je bewegingen die je niet gewoon bent en dan krijg je spierpijn op mijn leeftijd", lacht Didier.

Drukker als het loon gestort is

Extra hulp in de winkel is echt nodig, ondervindt Didier. "De collega's in de winkel vertelden mij dat het al heftig geweest is de voorbije dagen. Op dit moment is het iets kalmer in de supermarkten. Maar we vermoeden dat het begin volgende maand weer drukker zal worden als het loon gestort is." En veel klanten tonen ook hun dankbaarheid tegenover het winkelpersoneel. "Een collega vond een briefje tussen de voeding waar op stond: 'Merci'. En we kregen ook een andere bedankbrief van een van onze vaste klanten."

Vroeger sluiten

Ondertussen vragen de vakbonden om warenhuizen vroeger te sluiten omdat het personeel zo hard gewerkt heeft de voorbije weken dat ze moe zijn. "Op zich is dat niet slecht", zegt Didier, "maar je moet de mensen die laat werken wel de kans geven om hun boodschappen te doen." 

Meest gelezen