Tais Policanti Photography

Carrièreswitch tijdens de coronacrisis: fotografe uit Sint-Gillis-Waas wordt verpleegster

Fotografe Evi Polak uit Sint-Gillis-Waas stopt tijdens de coronacrisis met fotograferen en gaat aan de slag als verpleegkundige in UZ Antwerpen: “Ik wil mij nuttig maken in tijden waar het moeilijk gaat”. Polak heeft een diploma verpleegkunde en werkte in het verleden ook al op de spoeddienst van het UZ Antwerpen. 

Evi Polak uit Sint-Gillis-Waas legt haar fototoestel aan de kant en wordt voor even opnieuw verpleegkundige. Ze wil zo haar steentje bijdragen tijdens de coronacrisis. In het dagelijks leven is Polak een gerenommeerd fotografe. Ze staat in de top 10 van "European Professional Photographer of the Year" en ze was ook finaliste bij de "World Photographic Cup". Polak is niet alleen een fotografe, ze heeft ook een diploma verpleegkunde. 

Jarenlang actief op spoeddienst

Polak kan door de coronacrisis tijdelijk niet meer als fotografe aan de slag. Evenementen zijn stilgelegd waardoor opdrachten vervallen. Een fotograaf komt ook erg vaak onder de mensen en dat is op dit moment niet aangewezen. “Ik start daarom nu op de spoeddienst van het universitair ziekenhuis van Antwerpen”, vertelt ze aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Ik heb hier jaren gewerkt. Ik combineerde het met mijn job als fotografe. Toen ik voldoende opdrachten kreeg om voltijds met fotografie bezig te zijn ben ik uiteindelijk gestopt."

Een bijscholing is niet nodig, ik weet nog precies hoe alles in zijn werk gaat

“Ik heb zelf contact opgenomen met de personeelsdienst van UZ Antwerpen om aan te bieden opnieuw voor hen te werken. De volgende dag al kreeg ik te horen dat ik aan de slag kon gaan. Een bijscholing is niet nodig. Ik weet nog precies hoe alles in zijn werk gaat”, verzekert Polak. “In het begin zullen ervaren verpleegkundigen me misschien wel even onder de vleugels moeten nemen. Ik heb er enorm veel zin in. Het zal ook leuk zijn om een aantal oud-collega’s tegen te komen.”

Meest gelezen