Johan Bakker

Pastoor van Diest houdt misviering op Facebook: "Sociale media zijn belangrijk in deze coronatijden"

Door de coronacrisis zijn er geen misvieringen. Maar in Diest is er zondag wèl een mis in de Sint-Sulpitiuskerk. Pastoor Felix Van Meerbergen gaat de mis opdragen voor een lege kerk, maar de viering wordt gefilmd en gestreamd. Je zal alles live kunnen volgen op de Facebookpagina van de pastoor.

Pastoor Felix Van Meerbergen vindt het belangrijk om in deze tijden toch misvieringen te kunnen laten doorgaan, hoewel hij niet echt thuis is in het online-gebeuren: "Ik heb er wel even moeten over nadenken want ik ben niet zo'n technische knobbel. En het was ook moeilijk om mensen te vinden die zich konden verplaatsen om me daarmee te helpen. Maar ik denk dat we op deze manier toch wat mensen kunnen bereiken die nu 'opgesloten' zijn. Het is dan wel een virtuele manier, maar ik hoop dat ik zo toch een bemoedigende boodschap kan doorgeven."

Filmen met smartphone

De misviering wordt zondag gefilmd met de smartphone van pastoor Van Meerbergen: "De smartphone zal op mij gericht zijn en ook op de lezer. En we gaan ook muziek laten horen. Het zou kunnen dat er zelfs iemand orgel gaat spelen. We zullen dus met maximum drie personen zijn in de kerk." Alles is zondag live te volgen op de Facebpookpagina van Felix Van Meerbergen: "Sociale media zijn belangrijk. In deze tijd ben ik blij dat het bestaat. Als blijkt dat het na deze rare tijden nodig is om die online vieringen te blijven doen, zullen we ons technisch proberen te vervolmaken."  

Meest gelezen