Druk in Hallerbos: al dubbel zoveel wandelaars als vorig jaar

In tijden van corona zoeken veel mensen het bos op en dat is al helemaal het geval in het Hallerbos. Daar zijn al bijna 200 procent meer wandelaars geteld dan op hetzelfde moment vorig jaar. Nochtans mogen alleen de mensen die in de buurt wonen in het bos gaan wandelen. 

Wie in een bos of park wil gaan wandelen mag daarvoor de auto niet gebruiken om er te geraken. Dat zijn de nieuwe regels die gelden sinds de coronacrisis. Maar daar blijken ze zich in het Hallerbos niet echt aan te houden. Want nu al registreerde het wandelmeetpunt in het bos al 189,3 procent meer wandelaars dan in dezelfde periode vorig jaar. Enkel mensen die in de buurt wonen mogen er gaan wandelen of fietsen. Daarom gaan de politie en de boswachters hun controles vanaf nu verscherpen. Wie niet uit de buurt is en met de wagen arriveert riskeert een boete. 

Hyacintenfestival afgelast

Eerder deze week werd al aangekondigd dat het Hyacintenfestival afgelast werd door de coronacrisis. De wilde paarse hyacinten lokken elk jaar in de lente massa’s toeristen naar het Hallerbos. Het Agentschap Natuur en Bos had al afgeraden het bos dan te bezoeken, maar blijkbaar is het Hallerbos zelfs zonder de kleurenpracht van de hyacinten een populaire bestemming.

Meest gelezen