Bloemenwinkel gaat online en dat blijkt schot in de roos: “Bloemen zijn een ideaal communicatiemiddel tussen mensen”

Het zijn drukke tijden voor bloemenwinkel “Stuifmeel en Stamper” met vestigingen in Korbeek-Lo en Heverlee. Sinds deze week zijn eigenaars Nico en Dave begonnen met een webshop en leveren ze bloemen aan huis. Dat blijkt een ideaal communicatiemiddel voor mensen die thuis zitten. “Wij brengen eigenlijk een hele fijne en positieve boodschap, mensen houden van bloemen”, aldus eigenaar Dave Marechal. 

Zowat alle winkels zijn door de coronacrisis gesloten, alleen winkels die eten verkopen, krantenwinkels of apothekers blijven open. Heel wat winkels zijn daarom creatief, zo bieden restaurants afhaalmaaltijden aan en openen sommigen winkels een webshop. Ook bloemenwinkel "Stuifmeel en Stamper" levert vanaf nu boeketten aan huis en dat blijkt een schot in de roos.

 “Mensen mogen absoluut niet naar de winkel komen, de winkels zijn op slot”, zegt eigenaar Dave Marechal. “Maar je kan dus wel online bestellen. Wij mogen nog wel bloemen gaan afleveren aan de deur. Wij bellen aan, zetten de bloemen neer, wij  gaan anderhalve meter achteruit en vragen de mensen om de bloemen uit de emmer te nemen. Zo kunnen wij contactloos en veilig leveren bij de mensen aan de deur.”

Het brengen van die bloemen en boodschappen is echt fantastisch tof
Bloemist Dave

Bloemen zijn natuurlijk leuk om te krijgen en zeker in deze vreemde coronatijden. Dave voelt zich eigenlijk een soort van “goednieuwsbrenger”: “Ik ben er vrij snel achter gekomen dat wij eigenlijk een soort van communicatiemiddel zijn tussen de mensen.  Ze kunnen niet meer bij mekaar geraken, maar willen elkaar toch laten weten dat ze mekaar graag zien, steunen en missen. Samen met de bloemen kunnen wij dus heel leuke, soms aangrijpende boodschappen overbrengen. In plaats van “Dikke kussen”, schrijven mensen nu “Dikke ellebogen” op de kaartjes. Mensen sturen ook foto’s door om mee af te printen. Het is echt een ware overrompeling."

Steun lokale handelaar

Voor eigenaars Nico en Dave betekent deze manier van werken wel een totale reorganisatie: “We zijn gewend om klanten in de winkel te krijgen. Nu moeten we alles bij de mensen thuis brengen, dat vraagt een totale reorganisatie en een andere manier van werken. Maar het is goed dat we dit kunnen doen zodat we hopelijk kunnen blijven overleven. Het is heel belangrijk in deze tijden dat iedereen nu zijn lokale handelaar steunt, van bloemist tot traiteur.”

Meest gelezen